joi, 6 noiembrie 2014

Aranyér

A fejlett országok felnőtt lakosságának közel 50 %-nál megtalálható valamilyen fokú aranyeres elváltozás.

Az aranyér betegség lényege az, hogy a vénákban pang a vér.


 
Az aranyér elkerülésében illetve kezelésében rendkívül fontos a végbélnyílás tisztán tartása!

  • Az egyik legjobb hazai gyógymód az aranyér ellen a megfelelő diéta.
  • Amellett, hogy magas rosttartalmú ételeket kell ennünk, a fokhagymát is használjuk mint egy nagyon hatékony aranyér elleni szert.
fokhagyma számos előnnyei ismertek. A gyógyító tulajdonságait több évszázada ismerjük, kezdve kisebb betegségek elkerülésétől a szívproblémák gyógyításáig. Allicin tartalma teszi a fokhagymát gyógyhatásúvá. Ugyanaz a vegyi anyag adja a fokhagyműnak a jellegzetes aromáját és antibakteriális képességeit is. Ugyancsak a allicin miatt, sok egészségügyi szakember a fokhagymát a gyakorlati gyógyászatban is használja.
Számos módja van, hogy hogyan használhatjuk a fokhagymát, bármilyen betegségről is van szó. Fogyasztható magában vagy más élelmiszerekhez adagolva (nyers vagy főtt állapotban), tabletta formájában, vagy a bőrön, mint az aranyér kezelésénél.
Azonban óvatosnak kell lennünk, a fokhagyma nagyon erős, és kisebb – nagyobb bőrirritációt okozhat. Tehát mielőtt komolyabb fokhagyma kezelést kezdünk, kezdetben csak lassan, fokozatosan használjuk, nehogy kellemetlen hatások érjenek minket.
Mint ismert, a fokhagyma az aranyér felszámolásában is csodákra képes.Aranyér esetében az alábbi lépéseket küvessük, hogy az aranyér tüneteit elkerülhessük. Egy evőkanálnyi zúzott fokhagymát gézbe csomagoljunk. Helyezzük a gézbe csomagolt fokhagymát az érintett területre kb. 10-15 percig. Ezzel segítjük, a gyulladás a duzzanat csökkenntését, és elpusztítunk minden baktériumot ami aranyért okozza.
  • A kamilla, körömvirág, lándzsás útifű, zsurló, varázsmogyoró vagy tölgyfakéreg keverékét tartalmazó langyos ülőfürdő csillapítja a gyulladást és a viszketési ingert.
 Mi okozhatja? Az aranyérnek többféle oka lehet, így pl. az erek genetikai okokra visszavezethető gyengesége, az érfalakra székelés közben nehezedő nagy nyomás, nehéz súlyok emelése, terhesség, hosszan tartó ülés vagy állás, hasmenés, alkoholizmus, stb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu