joi, 6 noiembrie 2014

magas vérnyomás

Magas Vérnyomás(Hipertónia) - az úgynevezett csendes gyilkos
Sokan nem is tudnak betegségükről egészen addig amikoris már túl késő.
A Hipertóniáról vagy Magas Vérnyomásról akkor beszélünk ha avérnyomás nyugalomban 3 különbözõ, legalább egyhetes idõközzel mért időben mért értéke meghaladja 140/90 Hgmm értéket
Az életmód kedvezõ irányú változtatása az ún. nem gyógyszeres kezelés a vérnyomást az esetek egy részében önmagában is normalizálni képes.
Fontos a sófogyasztás csökkentése hipertóniássok számára, még abban az esetben is, ha vízhajtó gyógyszert is szednek.

  • Fokhagyma: A fokhagyma a népi tapasztalásnak megfelelõen hatásosan csökkenti a magas vérnyomást, de ehhez rendszeresen kell fogyasztani! (kb. 6-8 %-al csökkenti a vérnyomást és a sziv és érrendszeri megbetegedés kialakulásának kockázatát is). Kapszulában is kapható, ételkiegészítőként.
  • Banán: Magas kálium tartalma tészi képessé a banánt a magas vérnyomás megfékezésére! P.K. Whelton és kollégái tanulmánya szerint , amit "Journal of the American Medical Association" lapban tettek közzé kimutatta, hogy a napi káliumbevitel növelése elég ahhoz, hogy csökkentse a szisztolés nyomás 3 Hgmm-rel és a diasztolés nyomást közel 2 Hgmm-rel. A legújabb kutatások alapjánnapi egy banán képes az orvost távol tartani a háztól. Egy közepes méretű banán kb 100 kalóriát tartalmaz és számos alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat. Gazdag C-vitamin, folsav, kálcium, magnézium, foszfor és kálium forrás. Egy banánt  hozzávetőlegesen 400 mg káliumot tartalmaz.
  •  A csalán a leghatékonyabb vértisztító növény. Nemcsak, hogy kimossa a vérbol a toxikus anyagokat, hanem képes feloldani az érfalakra rakódott különbözo lipideket (zsírokat), ezáltal csökkentheti foleg az idoskori magas vérnyomást.
      Akkut magas vérnyomásban szenvedők nem használhatják a növényt!
Mi az oka a magas vérnyomásnak?
A magasvérnyomás betegség oka legtöbbször nem derül ki, de tudjuk, hogy az elhízás, az alkoholfogyasztás, a nagy mennyiségû konyhasó bevitel, a fizikai aktivitás hiánya mind felelõssé tehetõk a magas vérnyomás kialakulásááért.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu