miercuri, 2 iulie 2014

A SÁRGABARACK MAG CIANID TARTALMÁRÓL, AMIT TUDNOD KELL!

 | 2014.06.30.
Az alma, cseresznye, sárgabarack, vagy keserű mandula magjának fogyasztása szinte pánikrohamot okoz sok fogyasztó körében. És miért? Az ok a bennük lévő cianid. Jogos ez az ijedtség?
Kapcsolódó írás: 

EGY ELTITKOLT VITAMIN A RÁK ELLEN

Túl kevés tudás is igen veszélyes lehet. Mindössze annyit kell tennie, hogy a cianid szót beirja a Google keresőbe. Nos, sok cikk szól ott a cianid veszélyeiről magvak és diófélék fogyasztása esetén.
sarmag
Egyesek azt mondják, hogy mivel a szervezet gyorsan detoxifikálja a cianid tartalmú vegyületeket, nem kell rájuk nagy figyelmet szentelni. Mások azt mondják, hogy cianid szabadul fel ha a szervezet metabolizálja ezen vegyületeket, vagyis vigyázni kell velük. A legtöbben elismerik azt is, hogy fene sok magot, illetve keserű mandulát kell ahhoz enni, hogy abból mérgezés legyen.
De ahogy a mondás tartja: “kis tudás veszélyes dolog.” Ebben az esetben, a magvak és a keserű mandulától való félelem hiányos adatokon alapul. A cianid tartalmú vegyület neve az amigdalin.

A TELJES AMYGDALIN SZTORI A KÖVETKEZŐ

Ezrek fogyasztottak már sárgabarack magot arra, hogy legyőzzék a rákot. Mégsem haltak meg cianid-mérgezésben. Sőt, meggyógyultak mindenféle negatív mellékhatás nélkül. Az alanyok tucatnyi magot fogyasztottak naponta hónapokig.
Akkor ők miért nem méreződtek meg? Az amygdalin négy molekulából áll. Kettő közülök glükóz molekula. A másik kettő a cianid és a benzaldehid. Az utolsó kettő molekula a mumus. Azonban egy pár ritka anyagcsere-betegséget kivéve ahol az egészséges sejtek is metabolizálnák azt, a gyakorlat az, hogy csak a rákos sejtek metabolizálják az amigdalint, mig az egészséges sejtek nem. A cianid az amygdalin vegyületben marad és áthalad az emésztőcsatornán. Ez egy nagyon okos dolog a természettől.A rákos sejtek függnek az erjedő cukortól. A glükóz az ami élteti őket oxigén helyett.
Tehát a rákos sejteket vonzza a amygdalin, vagyis a benne lévő glükóz, de meghalnak amikor bontják azokat a vegyületeket amelyek felszabaditják a benzaldehidot és a cianidot. A glükóz a cukor csali. A rákos sejtek tartalmaznak egy enzimet, amely nem található meg az egészséges sejtekben. Ez a béta-glükozidáz.
A béta-glükozidáz enzim “kinyitja” a amygdalin vegyületet, és ezzel kieengedi a halálos mérgeket a rákos sejtekbe. Csak a rákos sejtek bontják az amigdalint. Az egészséges sejtek nem. A legtöbb nem-rákos sejt tartalmaz egy rodanáz nevü enzimet. A szabad cianid molekulák kén molekulákhoz kötődnek rodanáz enzim segitségével, ezáltal ártalmatlan cianátokat képeznek amelyek kiürülnek a vizelettel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu