joi, 17 iulie 2014

A REUMA TERMÉSZETES GYÓGYMÓDJAI



A REUMA TERMÉSZETES GYÓGYMÓDJAI

 | 2014.03.31.
A reuma egy olyan tünetcsoport, mely a mozgásszervek fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal járó állapotait, betegségeit öleli fel. Íme 6 mód a fájdalmak enyhítésére.
reuma
1. Borogatások, pakolások: Térdízületi fájdalomra javasolt a svédfüvesborogatás, de alkalmazása előtt mindenképpen kenjük be a bőrt disznózsírral vagy körömvirág kenőccsel.
2. Ízületi duzzanatra: kiválóan alkalmazható a fekete nadálytő tinktúra. Tinktúra hiányában használhatjuk a fekete nadálytő levelét is, melyet leforrázunk, és meleg pép formájában rátesszük az érintett testtájra
3. Ugyancsak enyhülést hoz a medvetalp (medvelapu) leveleiből készített pakolás.

4. Jó tapasztalatok vannak a kelkáposzta vagy fejes káposzta levelével, amit vasalóval felmelegítünk, a fájó ízületre helyezzük és átkötjük kendővel.
5. Bevált házi módszer a zsurlós dunsztkötés. Forrásban lévő víz fölé szitában egy marék zsurlót teszünk. Ha a fű átforrósodik és megpuhul, vászonkendőbe tesszük, majd a beteg testrészre rakjuk. Melegen bebugyoláljuk, és a kötést több órán át vagy egész éjszaka a testünkön hagyjuk.
6. Ülőfürdő: Egy éjszakán át hidegen áztatunk 100 g zsurlót, másnap felmelegítjük. A fürdési idő 20 perc. A zsurlós ülőfürdőt havonta egyszer alkalmazzuk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu