marți, 17 decembrie 2013

Elérhető torokildiko46

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 3500
    • MSN Messenger - torokildiko@windowslive.com
    •  
    • Yahoo azonnali üzenetküldő - torokildiko
    • Profil megtekintése
    •  
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
    •  
    • E-mail
    •  
    • Privát üzenet (Elérhető)
Re:KEDVENC RECEPTEK!
« Válasz #302 Dátum: Ma - 13:31:44 »
                                      Mézeskalács házikó


Hozzávalók
Tészta
1 púpozott kávéskanálnyi őrölt szegfűszeg
50 dkg finomliszt (átszitálva)
15 dkg porcukor
25 dkg vegyes virágméz
5 dkg Rama
1 púpozott kávéskanálnyi őrölt fahéj
4 púpozott kávéskanálnyi szódabikarbóna
1 db tojás
Cukormáz
1 db tojás fehérje
15-20 dkg kristálycukor, vagy porcukor
8 csepp ecet (kb)
Elkészítés

1.A lisztet, a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát alaposan keverjük össze falapáttal. Ezután a virágmézben olvasszuk fel a Ramát. Egy befőttesüvegben a mézet és a Ramát állítsuk egy kis lábas vízbe, majd a vizet forraljuk fel, és a mézet addig keverjük, míg a Rama teljesen felolvad benne. A befőttes üveget mikrohullámú sütőbe is tehetjük.
2.A mézet ezután öntsük a fűszerekkel elkevert lisztre, üssünk bele egy tojást, és a falapáttal gyúrjuk össze. A tészta inkább lágy legyen (egy kis langyos vizet is tehetünk hozzá), mint kemény, mivel a pihentetés alatt úgyis megkeményedik egy kicsit.
3.A tálat fedjük le (ha nincs lezárható tálunk, akkor 2-3 köteg folpack fóliával takarjuk le), és pihentessük a tésztát szoba hőmérsékleten legalább egy napig. Minél tovább hagyjuk állni, annál szebbre sül majd. A tészta hűtés nélkül is több napig eláll, ezért egyszerre akár dupla mennyiséget is készíthetünk belőle.
4.Cukormáz: 1 db tojás fehérje kb. 15-20 dkg kristálycukor (ha van elektromos darálónk) vagy átszitált porcukor (ha nincs darálónk) kb. 8 csepp ecet A tojás fehérjét verjük fel kézi habverővel, majd két kanalanként dolgozzuk bele a porcukrot. Akkor jó a máz, ha a felemelt habverőről már csak egészen lassan folyik le.
5.Ekkor keverjünk hozzá még 8 csepp ecetet, ami megakadályozza majd a cukor kristályosodását. Lehetőleg kézi habverőt használunk, a géppel felvert máz folyóssá válhat.



 ui: még nem készítettem el csak elmentettem a receptet!
Üzenet módosítása

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu