miercuri, 11 decembrie 2013


  • Hozzászólások: 3468
    • MSN Messenger - torokildiko@windowslive.com
    •  
    • Yahoo azonnali üzenetküldő - torokildiko
    • Profil megtekintése
    •  
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
    •  
    • E-mail
    •  
    • Privát üzenet (Elérhető)
Re:KEDVENC RECEPTEK!
« Válasz #290 Dátum: Ma - 12:53:51 »
:125:


                                            Karácsonyi csillag


Hozzávalók
25 dkg porcukor
5 evőkanál narancslikőr
1 dl narancslé
2,5 teáskanál sütőpor
8 dkg kókuszreszelék
23 dkg finomliszt
4 db tojás
1 teáskanál gyömbér
ízlés szerint reszelt narancshéj
1 csipet só
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mogyoró
20 dkg Rama
10 dkg koktélcseresznye
10 dkg aszalt barack
10 dkg kandírozott citromhéj
10 dkg kandírozott narancshéj
Elkészítés

Előkészítésként a cukrozott citrom- és narancshéjat, az aszalt barackot, a koktélcseresznyét meg a mogyorót apróra vágjuk. Egy csillag alakú tortaformát alaposan kikenjük Ramával (ha nincs ilyen formánk, a kör alakú is jó, és a kész tésztát vágjuk ki). A sütőt 180°C-ra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük. A Ramát kikeverjük, és egymás után beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs reszelt héját, a gyömbérport, a tojásokat és egy csipet sót. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszába forgatjuk. Végül a cukrozott citrom- és narancshéjat, a barackot és a cseresznyét, a mogyorót és a kókuszreszeléket is belekeverjük. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Még 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk. A narancslevet összekeverjük 2 evőkanál likőrrel, meglangyosítjuk, és a még meleg tortát meglocsoljuk vele. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a maradék likőrrel és 3 evőkanál vízzel. Ezzel a sűrű masszával a tortát lepelszerűen bevonjuk, cukrozott gyümölcsökkel díszítjük, és hagyjuk megszáradni.
Üzenet módosítása

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu