Tört paszuly:
hozzávalók:
1 kg fehér bab, nem a nagyon apró szemű mert az nem jó,
5-7 gerezd fokhagyma,
olaj , só bors,
3 fej hagyma,
liszt , piros paprika , egy kevés
a babot( paszuly)
be áztatom egy nappal azelőtt,
hideg vízbe kb 4, 5 l ,oda rakom fözni
só, fokhagyma és 3 db babér levél
el
jó sokáig kell főzni amíg majdnem szét fő a bab
ha megfőtt , le szűrjük a levét külön rakjuk mert még szükség lesz rá
a babot turmixoljuk , közbe készítünk egy vékony fokhagymás rántást , ,
és a leturmixolt babot átszürkítjük egy nagy l szűrőn
és közbe passzírozzuk ,
hozzá adjuk a leszűrt levet , és vissza rakjuk főni, de kavarni kell mert oda ragad
közbe a 3 fej hagymát fel vágom vékony szeletekre
bő forró olajba oda rakom és jól megpirítom
sózom és megszórom piros paprikával
lehet sült kolbásszal vagy sült szalonnával , de lehet csak igy hagymáson is, savanyú káposztával!
hozzávalók:
1 kg fehér bab, nem a nagyon apró szemű mert az nem jó,
5-7 gerezd fokhagyma,
olaj , só bors,
3 fej hagyma,
liszt , piros paprika , egy kevés
a babot( paszuly)
be áztatom egy nappal azelőtt,
hideg vízbe kb 4, 5 l ,oda rakom fözni
só, fokhagyma és 3 db babér levél
el
jó sokáig kell főzni amíg majdnem szét fő a bab
ha megfőtt , le szűrjük a levét külön rakjuk mert még szükség lesz rá
a babot turmixoljuk , közbe készítünk egy vékony fokhagymás rántást , ,
és a leturmixolt babot átszürkítjük egy nagy l szűrőn
és közbe passzírozzuk ,
hozzá adjuk a leszűrt levet , és vissza rakjuk főni, de kavarni kell mert oda ragad
közbe a 3 fej hagymát fel vágom vékony szeletekre
bő forró olajba oda rakom és jól megpirítom
sózom és megszórom piros paprikával
lehet sült kolbásszal vagy sült szalonnával , de lehet csak igy hagymáson is, savanyú káposztával!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu